El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya és una institució que compta amb una trajectòria de més de vuitanta anys, durant els quals s'ha consolidat en la nostra societat com a referent d'arquitectura amb prestigi a nivell nacional i internacional.
La missió del Col·legi és defensar el valor social de l'arquitectura i l'urbanisme envers la societat i en representació dels arquitectes. Per tal d'aconseguir-ho, les principals atribucions que té són:
Vetllar per la qualitat arquitectònica.
Donar servei als arquitectes col·legiats.
Defensar, representar i promoure el treball dels arquitectes.
Difondre l'arquitectura socialment i culturalment.
El Col·legi té prop de 10.000 arquitectes col·legiats a tot el territori català i s’organitza en cinc demarcacions -Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida i Ebre-, i un seguit de seus i delegacions per tal d'atendre els col·legiats en un àmbit més proper.
El Col·legi va signar conveni amb el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, a través del Centre de Mediació de Dret Privat de la Generalitat, el 10 d'abril de 2015.
El Col·legi d’Arquitectes gestiona el registre de persones mediadores que hi estan col·legiades i en comunica les altes i baixes al Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya; i proposa al Centre de Mediació la persona mediadora quan les parts s’adrecen a aquest col·legi professional. A més, el COAC també duu a terme formació específica, introduint l’estudi de les tècniques de mediació, de negociació i de resolució alternativa de conflictes.
Veure més informació
L'Agrupació és l'organització del Col.legi d'Arquitectes de Catalunya que aglutina els arquitectes experts, dedicats a activitats pericials i forenses col.legiats, i també els mediadors.
En essència, agrupa aquells arquitectes que desenvolupen la seva activitat professional al voltant del conflicte.
Té com a objectius:
- Atendre el funcionament de les llistes de pèrits judicials que elabora el Col.legi d'Arquitectes.
- Representar al Col·legi, per delegació del Degà, davant de l’Administració de Justícia, altres Col·legis i entitats interessades en tot el que faci referència a l’activitat pericial pública, privada i forense.
- Organitzar formació d'especialització dels Arquitectes en matèries, col·laborant, si fa el cas, amb la Universitat, la Magistratura i altres entitats públiques o privades.
- Vetllar pel correcte comportament dels associats en ordre al compliment de les obligacions professionals i col·legials i, en el seu cas, posar en coneixement de la Junta de Govern del Col·legi les actuacions dels mateixos.
- Proposar a la Junta de Govern del Col·legi els barems mínims exigibles per a formar part de l'Agrupació, i per a incorporar-se l'Agrupació la llista de perits forenses.
L'Agrupació té també com a objectiu organitzar la formació i la gestió de les necessitats dels arquitectes mediadors del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.
Ofereix orientació al públic en general sobre la mediació i com beneficiar-se'n per resoldre de manera òptima els seus conflictes.
Veure més informació